dictatoriale regimes

Bestuursvormen waar machthebbers éénkoppig aan het roer staan zijn niet meer van deze Tijd. In het Galactische Tijdperk is het bewustzijn al gericht op een ander “niveau”. De nieuwe waarden gaan over rechtvaardigheid, recht doen aan, respect en ruimte geven aan al wat leeft.

In de laatste fase valt de onrust in de Arabische Wereld op door de volksopstanden tegen dictatoriale regimes. Tunesië zette de eerste toon in met zijn Jasmijn-revolutie, gevolgd door Egypte met zijn Facebook-revolutie. Beide volkeren hebben hun machtige leider van de troon gestoten. Ook in andere Arabische landen is het onrustig. In Jordanië en Jemen zijn demonstraties tegen het regime. In Syrië worden internetfilters opgeheven waardoor de bevolking (weer?) toegang krijgt tot de sociale media op internet. In Libië gaat het hard tegen hard. Khadaffi weet van geen wijken en heeft de VN nu zover dat zij sancties stellen: een wapenembargo en bevriezing van zijn buitenlandse banktegoeden.

Torenhoge voedselprijzen, werkeloosheid en corruptie zijn de aanleiding tot de protesten.
Niet alleen in de Arabische Wereld pikt het volk het machtsmisbruik niet meer. Ook in Servië gaat men de straat op om zijn ongenoegen kenbaar te maken.

In toenemende mate is het collectieve bewustzijn van de Galactische Tijd afgestemd geraakt op de nieuwe prioriteiten. De ondergang van machtsblokken zoals het vallen van de Muur, het debakel van financiële giganten en nu de omverwerping van dictatoriale regimes. Het past niet meer in deze tijd dat één persoon of enkele mensen de macht hebben over de massa (het volk, de consumenten). De financiële wereld heeft zijn eigen graf gegraven. De katholieke kerk wordt ter verantwoording geroepen.

Laatst aangepast op zondag, 27 februari 2011