digitale openbaringen

In 2010 werden we geconfronteerd met Wikileaks en snel hierna met Anonymous. In 2011 verschijnt LulzSec en nu bundelen beide laatstgenoemden hun krachten in Operation Anti-Security.

Wikileaks begon tijdens het Galactische tijdperk met het verzamelen van geheime digitale informatie en het publiceren ervan op politiek gevoelige momenten. Vervolgens verscheen Anonymous, een hackersgroep, op het digitale toneel die voor Wikileaks in de bres sprong toen deze werd geboycot door financiële instellingen (Mastercard en Paypal). Nu roert zich een nieuwe groep, LulzSec, die inbreekt op sites van overheden en instellingen, maar ook gameservers (Sony), en persoonlijke gegevens (gebruikersnamen, wachtwoorden, email-adressen, creditcards) op internet zet. Het doel dat ze voorstaan is het aantonen van de slechte beveiliging van websites.

Anonymous heeft een rol gespeeld bij de opstand in de Arabische wereld door websites van Egyptische en Tunesische overheden aan te vallen.

Een nieuwe stap is de samenwerking van de hackergroep LulzSec met activistengroepering Anonymous. De operatie genaamd Operation Anti-Security richt zich op het openbaar maken van overheidsinformatie. Vooral banken en hooggeplaatste sectoren zijn het nieuwe doelwit. Gevoelige informatie die overheden geheim willen houden worden eruit gepikt en openbaar gemaakt.

Dit lijkt me een ontwikkeling van Galactische signatuur, wat prima kan, want we leven tenslotte in de 13e fase van dit tijdperk.