fase 7 – evenwicht
Gebeurtenissen die tijdens de 7e fase door de media werden verspreid liggen op het terrein van natuur en klimaat, zorgen in de financiële wereld en een geslagen bres in het media imperium van Murdoch.
extreem weer en onrust in de aardkorst
Denemarken kreeg te maken met extreme regenval en dus wateroverlast en Chili met extreme koude en sneeuwval in de gortdroge woestijn Atacama.
Japan kreeg de zoveelste aardbeving te verduren, dit keer één van 7.0 op de schaal van Richter, die verder geen noemenswaardige schade aanrichtte. De Etna op Sicilië spuugt lava en aswolken die het plaatselijke vliegverkeer verstoren.
natuurbehoud
De waardering en zorg voor de natuur gaat ook in volle gang door. Zo zijn er weer 3 nieuwe gebieden toegevoegd aan het Werelderfgoed Natuur. Ze liggen in Australië, Kenya en Japan.
onrust in de financiële wereld
De schuldencrisis in de Eurozone blijft dit werelddeel in zijn greep houden. De focus ligt tijdens deze fase vooral op Griekenland, die een 2e lening aanvraagt en intern te maken heeft met een volk dat de bezuinigingen niet meer pikt. Langzaam begint het door te dringen dat Griekenland zijn lening niet zal kunnen afbetalen en dat geeft veel negatieve reacties in de Noord Europese landen. Wel wordt steeds meer inzichtelijk hoe Griekenland in de problemen heeft kunnen komen. De wijdvertakte corruptie in de bestuurs- en publieke sfeer heeft veel geld weggezogen uit huishoudbeurs. Het gewone belastingbetalende volk (dat de bezuinigingen op zijn bord krijgt) is de verrijking binnen de elite helemaal zat en het vertrouwen in de politiek is tot beneden het nulpunt gedaald.
In de laatste dagen komt ook aan het licht dat Italië en Ierland dik in de problemen zitten en de euroministers moeten nu alles op alles zetten om de euro te redden, die nu behoorlijk snel in waarde daalt.
Dat betekent overigens niet dat de dollar het goed doet. De VS zit tegen zijn schuldenplafond en moet vóór 2 aug 2011 bezuinigingsmaatregelen genomen hebben wil Amerika niet als wanbetaler ge(dis)kwalificeerd worden.
Voor financiële deskundigen is al lang duidelijk dat het geldsysteem en de politiek eromheen niet meer functioneert, maar dat men tegen de klippen op de boel probeert te redden. Het is zeer de vraag of dat gaat lukken. Een huis dat op instorten staat kan je op een gegeven moment niet meer stutten. Gezien vanuit de Maya kalender komt de 10e fase nu in zicht en die staat voor destructie van oude, achterhaalde structuren.
Murdoch’s media imperium
Er is een flinke bres geslagen in het media imperium van Rupert Murdoch door het afluisterschandaal van het roddelbald News of the World. Een aantal van hun primeurs blijken afkomstig van gehackte telefoons en als het om slachtoffers, nabestaanden en gesneuvelde militairen gaat dan is hier sprake van een laakbare journalistieke ethiek. Eigenlijk is dit een voorbeeld van een “Galactische” kwestie, maar dat bijt elkaar niet, want behalve dat we in het Universele Tijdperk leven, leven we ook in de laatste fase van het Galactische Tijdperk. Het nieuwe bewustzijn van het Universele Tijdperk bespoedigt de in gang gezette processen van vorige tijdperken. Dus de Galactisch ingegeven verandering van macht naar ethisch verantwoordelijk handelen krijgt nu versterking van het nieuwe bewustzijn dat aan ongelijkheid, overheersing en hiërarchie geen rechtvaardiging meer geeft.
Arabische lente
Het blijft modderen in Syrië en Libië. De machtstrijd is nog onbeslist. Het geweld in Syrië blijft de boventoon voeren en er is een politieke rel ontstaan met de VS, omdat de ambassadeur een demonstratie in Hama heeft bezocht. In reactie hierop is de Amerikaanse ambassade aangevallen, wat door de VN inmiddels is veroordeeld. En ook is een Nederlandse journalist (NRC) het land uitgezet.
In Libië boeken de opstandelingen kleine succesjes tegen het leger van Khadaffi. De Fransen zijn achter de schermen druk bezig om Khadaffi te overreden om af te treden.
Nieuw zijn demonstraties in Maleisië om kenbaar te maken dat men politieke hervormingen wenst. De huidige premier Najib zal waarschijnlijk de geplande verkiezingen van 2013 vervroegen, omdat hij momenteel populair is vanwege de economische voorspoed.
In Egypte zijn weer demonstraties op het Tahrirplein in Caïro, omdat men vindt dat de regering niet voldoende haast maakt met de hervormingen en het berechten van politieagenten die demonstranten hebben gedood en ook oud president Mubarak.
en dan ook nog dit
Uit een onderzoek van Letsheal.org kwam te voorschijn dat het merendeel van de respondenten zingeving beleven aan het helpen van anderen.
En in Hongarije gaat de regering een Hamburgertax invoeren. Hierbij wordt extra belasting geheven op ongezond voedsel.
13 juli 2011