osama gepakt door obama?

Dit “nieuws” heb ik verhuisd naar Persoonlijke Noten, omdat ik hier te veel vragen bij heb en het niet kan plaatsen in het licht van de Mayakalender. Op de 1e dag van de 4e fase bazuint het wereldnieuws met groot geschal dat Osama Bin Laden is gedood door een Amerikaanse speciale eenheid. (1e dag / 3 Draak)

Wat me niet lekker zit is dat er geen enkel bewijs wordt getoond. We moeten Obama op zijn woord geloven. Dat vind ik eigenlijk te zwak voor een tijd waarin alles zwart op wit moet worden aangetoond. Wat me ook niet bevalt in het verhaal is dat Osama direct in de zee is gegooid. In alle gevallen neemt men het lijk mee als bewijs, maar in dit geval niet. Foto’s die mogelijk vrij gegeven zouden worden, worden bij nader inzien niet openbaar gemaakt , omdat het te gruwelijk is. In alle andere gevallen worden beelden als bewijs getoond, maar in dit geval niet, zelfs niet aan de Senaat. Senatoren kunnen alleen op persoonlijke titel de video gaan bekijken. Dat vind ik raar. Er is DNA van zijn lichaam afgenomen, maar niemand was daarbij om onafhankelijk hiervan te getuigen. In veel gevallen wordt dit gedaan in een officiële setting, maar in dit geval niet. Wat me ook niet bevalt is dat Osama kennelijk gruwelijk verminkt is (in zijn hoofd geschoten) terwijl ook wordt gezegd dat hij ongewapend was. Er bevallen mij veel dingen niet aan deze bekendmaking.

update
De conservatieve groep Judicial Watch heeft een aanklacht ingediend bij het ministerie van Defensie van de VS en eist dat de foto’s van de dode Osama bin Laden, en andere beelden van de Navy Seals-actie, openbaar worden gemaakt. (13e dag / 2 Riet)

2 mei 2011