tijdperken chronologie

De Tijdperken verschijnen niet los van elkaar en achter elkaar. Ze stapelen op elkaar: de eerste Fase van een nieuw Tijdperk begint al tijdens de laatste fase van het vorige Tijdperk.

Bovendien doorlopen alle Tijdperken, kort of lang, dezelfde 13 Fasen. Deze perioden hebben dezelfde tijdslengte binnen hetzelfde Tijdperk, maar een in een ander Tijdperk hebben ze een andere tijdslengte.

In elk nieuw en jonger Tijdperk versnelt het evolutieproces met een factor 20. Het is alsof de tijd sneller loopt, maar in werkelijkheid verlopen de ontwikkelingen en gebeurtenissen 20x sneller dan in de vorige periode.De Maya Kalender laat het 1e Tijdperk beginnen rond 16 miljard jaar geleden. In 13 perioden van ieder 1,2 miljard jaar doorloopt dit Cellulaire Tijdperk zijn evolutiestadia. Dus 1,2 miljard geleden is dit tijdperk zijn laatste fase ingegaan.

Het 2e Tijdperk, de grote evolutieperiode van de (zoog)dieren, is ± 820 miljoen jaar geleden begonnen en zijn laatste fase ingegaan rond 63 miljoen jaar geleden.

Het 3e Tijdperk, de periode waarin de in families levende apen en half-apen zich ontwikkelden is ± 40 miljoen jaar geleden begonnen. De laatste fase is ± 3 miljoen jaar geleden begonnen.

Het 4e Tijdperk, de periode waarin de mens – levend in stamverband – zich ontwikkelde, is ± 2 miljoen jaar geleden begonnen. Hiervan is de laatste fase 158.000 jaar geleden begonnen.

Het 5e Tijdperk, de periode waarin culturen ontstaan, begint 102.000 jaar geleden. De laatste fase van dit Regionale Tijdperk is 7900 jaar geleden ingegaan.

Het 6e Tijdperk, de periode waarin zich naties en nationaliteiten ontwikkelen, is 5125 jaar geleden begonnen, in 3115 v. Chr. om preciezer te zijn. De laatste fase van dit Nationale Tijdperk is 397 jaar geleden begonnen – in 1617 na Chr.

Het 7 Tijdperk, de periode van ontwikkelingen in wetenschap, technologie en democratie, is 256 jaar geleden begonnen, in 1755. Van dit Planetaire Tijdperk is de laatste fase ruim 20 jaar geleden begonnen: in 1992.

Het 8e Tijdperk, de periode van ontwikkelingen in spiritualiteit en technologie, is 12 jaar geleden begonnen, in 1999. Van dit Galactische Tijdperk is de laatste fase ingegaan op 3 nov 2010.

Het 9e Tijdperk, de periode van ontwikkelingen waarin het bewustzijn verder verdiept en verruimt, is nu begonnen, op 9 mrt 2011. De laatste fase van dit Universele Tijdperk zal beginnen op 11 oct 2011.

Zoals gezegd is elk volgend Tijdperk 20x korter, of loopt het 20x sneller, dan het vorige. En het volgende Tijdperk begint ergens tijdens de laatste Fase van het vorige. Om dit inzichtelijk te maken heb ik een plaatje dat deze verhouding weergeeft. Dat geeft hopelijk een duidelijk idee.