wikileaks

De onthullingen van Wikileaks zijn wel in te passen in het kader van het Galactische Tijdperk waarin waarheid een belangrijkere waarde vertegenwoordigt dan macht en achterkamertjespolitiek. Het begrip transparantie lijkt in deze Tijd helemaal op zijn plaats.

Het Galactische Tijdperk is op 19 november 2007 zijn 10 Fase ingegaan. Dat is de Fase van de Afbraak van oude, niet meer passende, elementen. Wikileaks start met onthullingen in rond november/december 2007. Het gaat dan om de publicatie van een geheim militair dagboek over hoe gevangenen in Guantánamo Bay behandeld moeten worden.
In deze zelfde Fase maakt Wikileaks geheime stukken van de Scientology Kerk (mei 2008) en emails van Sarah Palin, toen nog gouverneur van Alaska (september), openbaar.

Tijdens de 11 Fase publiceert Wikileaks duizenden leden van de extreem rechtse British National Party (18 november 2008).

Tijdens de 12 Fase publiceert Wikileaks 570.00 SMS-berichten die zijn verstuurd op 11 september 2001. Wikileaks openbaart emails van klimaatwetenschappers die de discussie over de voors en tegens weer doet oplaaien (november 2009). En Wikileaks maakt de “grote mediaklapper” met de vrijgeving van een video op YouTube over een “Collateral Murder” in Irak, waarbij meerdere onschuldige burgers werden neergeschoten, onder wie 2 journalisten van het persbureau Reuters. De video maakt tevens duidelijk hoe het Amerikaanse leger onderling spreekt over de Irakezen (april 2010).

Tijdens de 13e Fase publiceert Wikileaks diplomatenpost tussen Nederland en Amerika, de zg. Dutch Cables (december 2010 en januari 2011).

Laatst aangepast op zondag, 27 februari 2011